Szívtől szívhez

Kislányos álmok és a valóság

2016. november 02. - Lili a rókalány

Mint mindannyiunknak, neked is volt egyszer egy álmod. Egy álom, melyben boldog voltál, szabad, vidám és elkötelezett. Felébredtél, na vajon mi maradt? Egyik sem, de legalább esélyed van rá, hogy elérd azt, amit megálmodtál.

Ember vagy, érző ember. Szükséged van pozitív visszajelzésre az élet minden területéről, munkádból, a családodtól, a társas kapcsolataidból ... ha van ilyen egyáltalán. Nehogy azt mond nekem, hogy Te is az a zombifajta 'MindjártMegölömMagamCsakhogyRámFigyelj' típus vagy, mert nem hiszem el. Ők kinövik, de lesz bajuk később bőven, Te viszont jobban teszed, ha a jelenre összpontosítasz.

 

MUNKAHELY

Csatolhatsz vissza akármit a munkahelyeden pozitívan, a nadrágszíjtól elkezdve az erkélyajtóig. Ha nincs szerencséd kifogsz egy tahó főnököt és ennyi, se le, se fel, csak lebegés középen. Ismerős? Se jobbra, se balra, ha mégis kicsit éreznéd, hogy jól alakulnak a dolgaid a jó öreg Murphy lecsap rád a főnök személyében. Komolyan, csak szerencse és szerencse kérdése, hogy jó munkahelyet, jó munkatársakat, és ne egy idióta főnököt fogj ki, aki a parkolóban hordja azt, amit a nadrágjában kellene és rajtad éli ki mindazt, amit az élettől kapott. Mit érdemel az ilyen?

05.png

 Téged nem, az biztos, sem mint embert sem mint kollégát. Lépj le, találj valamit, ami igazán érdekel, hagyd a taposómalmot a zombiknak, neked céljaid vannak. Aztán lehet újabb taposómalom lesz belőle, de legalább mozdultál és döntöttél, ha már picivel jobb már jók vagyunk, igaz? Új munkahely új lehetőséggel kecsegtet, ha már úgy érzed, hogy a régi kifakult. Lépd meg, tedd meg, éld meg.

 

SZABADSÁG

Szabadnak lenni ... minden ember máshogyan képzeli el a szabadságot, azt a 'so called' szabadságot. Neked mit jelent? Reggel 11-ig ágyban maradni, azt tenni amit akarsz, vagy pontosan mit is?

Reggel 11-ig simán maradhatsz ágyban, de hidd el néhány nap után már eléggé unalmas lesz, és akaratod ellenére is találni fogsz valamit, amiért érdemes felkelni. Nem hívnám önismereti tesztnek csináldmagad módra, de egyszer érdemes kipróbálni, többet nem fogsz álmodozni róla. Azt tenni, amit akarsz már más téma, de mit is akarsz tenni pontosan? Tudod, ha megkérdezel néhány emberkét a környezetedből, akikben bízol és biztos vagy abban, hogy az igazat fogják mondani, az esetek nagy többségében be fogják vallani neked, hogy pontosan Ők sem tudják, hogy mit akarnak. Sem most, sem hosszútávon ... csak úsznak az árral.

4092114.jpg

 Vannak játékosok, akik nyilván csípőből erre is ráhúzzák az önmaguknak elképzelt csodás 'LifeStory'-t, amit ha csak tehetnek előadnak mindenkinek, közben ők még annyira sem érzik magukat szabadnak, mint Te. Ők a saját egójuk által felépített börtön rabjai ... egy életre. Hívhatjuk akárhogy, nárcisztikus, egoista, vagy csak simán pista, akkor is rab. A saját korlátoltsága rabja, ők ne tévesszenek meg, csak az arcuk nagy közben belül ugyanúgy kislányok, mint akármelyikünk egy gyengébb pillanatban.

Szabad vagy, azt csinálsz, amit akarsz, hidd el. Ennél már ne legyél szabadabb, mert akkor úgy jársz, mint a VastagSzülőkOstobaKitartottKisgyerekei az Instán, csak abban sem lelnéd örömödet, hogy mutogatod a kevésbé 'szerencséseknek', te mekkora ász vagy ... apu pénzén. Ez lenne a szabadság? Nem hinném. Fejben légy szabad, a többi már csak az egódon múlik. 

"I want freedom for the full expression of my personality." - Gandhi

 

CSAK VIDÁMAN

Vidámság nem egyenlő a boldogsággal. Vidám lehetsz bármikor, az esetek többségében csak rövid ideig tart, de annál intenzívebb. Keress kis dolgokat, melyek vidámmá tesznek, kis mosolyt csalnak az arcodra. Akármilyen apró pici dolog, csak dobjon fel, kicsit változtassa meg az amúgy is elcsavart hétköznapok menetét, mindegy mi az. Ha megmentesz egy katicabogarat, már okod van vidámnak lenni, egy pici életet mentettél meg, és az élet a legszebb dolog a világon.

o-happiness-facebook.jpg

 Vidám lehetsz akkor is, mikor visszagondolsz egy boldog pillanatra az életedből, csak próbáld meg! Látod máris elmosolyodtál, erről beszélek. Ne keress értelmet, csak mosolyogj. Ne keresd az összefüggést, csak mosolyogj. A mosoly a leghatásosabb fegyver az összes problémád és gondod ellen, csak tudni kell használni. Töltsd, szád fülig, bumm ... varázslat! Tekints úgy a jövőre, mint az útra, melyet fülig érő mosollyal fogsz bejárni! Vidáman, boldogan, szabadon.

 

KAPCSOLATOK

Elkötelezettnek lenni mindenkinek mást jelent. Elkötelezett lehetsz egy ötlet iránt, elkötelezett lehetsz egy ideológiának csúfolt, más embertől származó elképzelés (vagy baromság) iránt. Vagy akár elkötelezett lehetsz egy kapcsolatban, mert a végén ez a cél nem? Kapcsolatunk lehet sokféle, barátokkal, ismerősökkel, kollégákkal és a társaddal. Az elkötelezettség önfeláldozással jár. Nem feltétlenül tudod csak a pozitívumot látni egy kapcsolatban, mert nagyon sok, tőled független faktor szerepelhet és dolgozhat ellened vagy melletted.


walk-in-the-sand-beach-facts.jpg 

A cél az összhang elérése, melyre törekszel. Azt kérded magadtól, miért is törekszel, ha csak negatív érzéseket vált ki belőled egy kapcsolat? Azért, mert ember vagy, és mindig jobban akarsz adni, és talán majd egyszer visszakapni. Lehet ez egy érzés, egy cél, de mindenképpen pozítiv dolog.

Ha fájdalmat akarsz okozni, akkor van egy rossz hírem, neked is fájdalmat fognak okozni. De Te nem ilyen vagy, lássuk azt a mosolyt! Próbálj meg olyan emberekkel kapcsolatot teremteni, akikkel közös dolgok iránt érdeklődtök. Lehet ez egy hobbi, akár utazás, mindegy, csak legyen miről beszélni. Bármilyen jellegű kapcsolatot megöl a kommunikáció hiánya, de ez megint rajtad múlik. Ha tudod, mi érdekli a másikat máris sokkal könnyebb egy-egy szituációban, esetleg egy negatív helyzetben is oldani a feszültséget, ha üres szavak helyett olyan témára tereled a szót, mely mindkettőtöket érdekli.

 TIPP: Ismerkedj, találj új barátokra. Használd az appot vagy irány ki a nagyvilágba, lásd a szépet és a jót, és ne feledd, csak pozitívan! 

  

Ismerkedni akarsz? Töltsd le magyarország legnépszerűbb ingyenes appját: lilifoxapp.com

süti beállítások módosítása